Ranchon Cubano – Forró,latin ritmusok a spanyol tengerparton

A Ranchon Cubano Marbella egyik legjobb tengerpartján található. Nem más ez, mint egy chiringuito, ami szezonálisan nyitva tartó tengerparti éttermet jelöl, ahol evés közben a lábunk a homokba lóg. 

A Ranchon Cubano-t 2000-ben alapította Esteban Guzman,  akit magával ragadott a kubai és latin-amerikai kultúra. Az volt a célja, hogy a Costa del Sol szívébe egy csöppnyi kubai hangulatot, életérzést csempésszen. Sikerült neki.

 

Az első ránézésre semmitmondó, műanyagasztalos, tengerparti étterem igazi gyöngyszem a környéken. Az itt élő latin-amerikaiak kedvelt szórakozóhelye, de spanyolok és a Costa del Sol-on nyaraló külföldiek is szívesen látogatják.

Időjárástól függően, általában április 1-től november 1-ig tart nyitva. Táncosokkal, élőzenével,ízletes ételekkel és igazi latin tengerparti hangulattal várják a látogatókat.

A lelkes tánctanárok mindent megtesznek a jó hangulat és a tánctudásunk gyarapítása érdekében. A férfiak még az udvarlástól sem riadnak vissza egy-egy forró tánc reményében. Itt bárki királynőként érezheti magát egy éjszakára.

Az igazi bulikat vasárnaponként rendezik. Az emberek elözönlik a chiringuito tengerpartját, és mivel egész nap szól a latin zene, sokan az esti bulira is maradnak. A kavalkádban találkozhatunk a partról becsattogó emberekkel, helyiekkel, nyaralókkal, idősebbekkel, fiatalokkal; akadnak, akik kiöltözve érkeznek, de igen sokan fürdőruhában lejtenek egy-egy forró sejtelmes táncot. Vannak, akik csak vacsorázni jönnek és vacsora után, még a tömeg érkezése előtt távoznak. Az emberek nagy része egész nap strandol és élvezi a homokos tengerpartot, isteni koktélok és latin zene kíséretében. Sokan, csak az esti bulira érkeznek, este 11 körül és a buli végéig, egészen hajnali 3-4 óráig táncolnak.

A személyzet kedves, előzékeny, profi csapat. Annyira, hogy egy alkalommal Lolo, a dominikai csapos, kinyitotta a helyet a barátnőmnek és nekem egy háromszemélyes, táncoktató bulira. Bevallom, velem nem volt könnyű dolga, de igen lelkes volt.

Ha a Costa del Sol-on járunk, érdemes egyszer meglátogatni ezt a kicsit ütött- kopott de magával ragadó helyet. A nyári hónapokban mindennap szeretettel várják a vacsorázni vágyókat. Bulikat csütörtöktől vasárnapig rendeznek.

Hogy hol található? Marbella környékén szinte alig van ember, aki ne tudná hol van a Ranchon Cubano. Bárki szívesen útbaigazít. A pontos cím a cikk végén található. Ha valaki mégsem találná, egy kis segítség. Tarts tenger iránt,amerre a tömeg megy és ahonnan a zene szól! Jó szórakozást!! Kíváncsian várom a tapasztalatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..