A hatékony módszer a szív-és érrendszeri betegségek leküzdésére A vércsoportúak számára

Share on facebook

A szív- és érrendszeri betegségek és vércsoport szerinti életmód kapcsolatáról szóló cikksorozatban most az A vércsoportot vizsgáljuk meg. Megtudhatod, milyen életmódbeli szokások vezetnek ennek a súlyos betegség együttesnek a kialakulásához és mit kell tenned a betegségek megelőzése, illetve kezelése céljából. A szív – és érrendszeri betegségekkel szemben kialakított vércsoport- stratégia a természetgyógyászat legjavát hasznosítja. Személyre szabott étrenddel, testedzéssel, életmód tervekkel együtt segíti a legjobb egészségi szint elérését.

Mitől alakulnak ki a szív- és érrendszeri betegségek?

Amikor a betegségek kialakulásának okait vizsgáljuk, hajlamosak vagyunk általánosítani és elfelejteni azt a tényt, hogy a betegségek 99%-ban lelki eredetűek.

Éppen ezért fontos, hogy az embert, mint testi – lelki egységet vizsgáljuk, kezeljük egy –egy betegség esetében. Ez a holisztikus szemlélet lehetővé teszi, hogy ne csak a testet, hanem a lelket is a gyógyulás útjára tereljük.

A szív- és érendszeri betegségek kialakulása nagymértékben függ a vércsoporttól.  Ha megismered e betegség együttes kialakulásának kockázati tényezőit a vércsoportod függvényében, lehetőséged nyílik azok megelőzésre, kezelésére.

Szakértők szerint közel 300 rizikófaktor játszik szerepet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában, melyek vércsoporttól függetlenül veszélyt jelenthetnek. Ilyen például a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, élet- és munkakörülmények. Emellett meg kell említeni a betegség kialakulásnak lelki hátterét is.

Ebben az esetben, olyan tudatos vagy tudat alatti gondolatok, érzelmek állhatnak a háttérben, mint

 • az élet nagyon nehéz és stresszes

 • a nap minden percében harcolnom kell

 • csak a túlélésre rendezkedtem be

 • önszeretet hiánya

 • megfelelési kényszer, ami belső feszültséghez vezet.

A vércsoportúak a szív – és érrendszeri betegségekhez vezető úton

Az A  vércsoportúak estében igen magas a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Az A vércsoportúak gyakrabban szenvednek szívrohamot a többi vércsoporthoz képeset kortól, nemtől, nemzeti hovatartozástól függetlenül.

Számos olyan, az A vércsoporthoz kötődő tulajdonság  tehető felelőssé a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának magas kockázata miatt, mint

 1. megemelkedett koleszterinszint – ennek az az oka, hogy az A vércsoportúak nehezen bontják le a szervezetükbe kerülő zsírokat, mert a vékonybélben, a zsírlebontásért felelős alkalin- foszfatáz enzimből nem termelődik elegendő mennyiség.

 2. az A vércsoportúak vérének nagyobb sűrűsége – a véralvadást elősegítő VIII. faktor magasabb számban van jelen az A vércsoportúak vérében, ezért a vérrögök kialakulásának kockázata is magasabb.

 3. érgyulladásra való hajlam – az érgyulladás a szívkoszorúér-betegség és az érelmeszesedés első állomásának tekinthető.

 4. a kortizol nevű stresszhormon magas szintje – ez annyit jelent, hogy az A vércsoportúak tulajdonképpen egy élettani stresszes állapotban élnek, még akkor is, amikor ez a külső tényezőkből nem következik. A kortizol túlzott kibocsátása összefüggésbe hozható az elhízással, a magas vérnyomással és az inzulin-rezisztenciával, melyek mind a szív- és érrendszeri betegségek előszobájának tekinthetők.

Az itt említett vércsoportbeli sajátosságok és a szervezetre gyakorolt hatásuk mind rendben tarthatók  vércsoport szerinti táplálkozással és életmódbeli kiigazításokkal.

Az A vércsoportúaknak a szív- és érrendszeri betegségekre kialakított étrenddel kifejezetten a keringési betegségek megelőzésére vagy mederben tartására helyezzük a hangsúlyt.

Egy hatékony módszer a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére és kezelésére

Nem lehet eleget hangsúlyozni a táplálkozás jelentőségét. Az egészségmegőrzés, a betegségek kezelése tekintetében is óriási jelentősége van a helyes, a szervezet számára megfelelő tápanyagokban gazdag táplálkozásnak. A vércsoport szerinti életmód olyan megoldást nyújt, mely lehetővé teszi a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzését, illetve hatékony támogatja a már kialakult betegség kezelését.  Az alábbiakban néhány általános, az A vércsoportúak étkezésére vonatkozó alapszabályt gyűjtöttem össze, a teljesség igénye nélkül, melyek segítségével elkerülhető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása, és a már kialakult betegségek, orvosi utasítások betartása mellett, is kezelhetők.

Húsok, halak

Az A vércsoportúak szervezetéből hiányoznak bizonyos enzimek, amelyek az állati fehérje hatékony megemésztéséhez szükségesek. Ezért a fehérjeigényüket nem hússal kell kielégíteniük. A nagy mennyiségű állati fehérje fogyasztása súlyosbíthatja az A vércsoportúak amúgy is erős hajlamát a magas LDL-koleszterin szintre, illetve az erős véralvadási hajlamot is fokozhatja. Ez a probléma még szárnyasok fogyasztása estében is fennáll, ezért inkább részesítsék előnyben a halak és tenger gyümölcsei fogyasztását.

A halaknak magas esszenciális szelén – és az omega sorozatú zsírsavtartalmuk. A szelénről azt érdemes tudni, hogy kiemelkedő szerepet játszik az érgyulladás csökkentésében.

Az A vércsoportúaknak egészségük védelmében legalább hetente 2-5 alkalommal javasolt a halak és tenger gyümölcsei fogyasztása.

Tejtermékek, tojás és gabonafélék

A tejtermékek kis mennyiségben fogyaszthatók az A vércsoportúak számára, a legjobb ha a joghurtot és a kefirt részesítik előnyben.  A gabonafélék közül a búza, a kukorica és belőlük készült tésztafélék, péksütemények kerülendők. Ezek lektinjei inzulinszerű hatást fejtenek ki és csökkentik az aktívszövet-tömegetés növelik a testzsírt. Az A vércsoportúak jól hasznosítják a gabonaféléket, így a megengedett gabonafélék hetente 5-7 alkalommal megengedett.

Tejtermékek és tojás hetente maximum 3 alkalommal fogyaszthatók.

Zöldségek, gyümölcsök

A megengedett zöldségek és gyümölcsök az A vércsoportúak a nap folyamán bármikor fogyaszthatók, magas az  antioxidáns és rosttartalmuk, ezzel biztosítják a szív- és érrendszer egészségének fenntartását és alapvető fontosságúak az emésztőcsatorna egészsége szempontjából is. A zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a mángold, az amerikai kel gazdag magnéziumforrások, amely ásványi anyagból a magas koleszterin- és trigliceridszinttel küzdők gyakran hiányt szenvednek.

A fokhagyma rendkívül hasznos az A vércsoportúak számára, mert csökkenti a vérben a fölösleges véralvadási faktorok mennyiségét.

A gyermekláncfű és az articsóka segítik a máj és epehólyag működését, melyek az A vércsoportúak esetében az esetleges károsodások miatt nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Javasolt a nagy mennyiségű gyümölcsfogyasztás is, mivel segít fenntartani az egészséges anyagcserefolyamatokat és az ideális testsúlyt. Az inzulin hatásának tompítására javasolt fekete áfonyát és meggyet, a gyulladás kialakulásának megelőzése vagy csökkentése, a szervezet vízháztartásának egyensúlyban tartásának céljából ananászt fogyasztaniuk. A citrom hatékonyan csökkenti a vérrögképződést. A vörös húsú grapefruit és a guava gazdag likopin források, ezzel helyettesítve a paradicsomot (a paradicsom kerülendő az A vércsoportúak számára).

A likopin egy vörös színű karotionid, antioxidáns, ez adja többek között a paradicsom színét is. Fontos szerepe van a daganatos, szív- és érrendszeri betegségek, a bőr korai öregedésének megelőzésében.

Naponta 2-3 adag zöldséget és gyümölcsöt célszerű fogyasztani a jótékony és semleges hatásúak közül választva.

Olajos magvak

Az olajos magvak másodlagos fehérjeforrások az A vércsoportúak számára

A dió és a földimogyoró segíthetnek a vércukorszint szabályozásában valamint a   koleszterin- és trigliceridszint csökkentetésében. A lenmag kiváló rostforrás, csökkenti a magas vérnyomást, a szívroham veszélyét, a vérrögképződést és védi az ereket is.

Hetente 5-7 alkalommal 1-1 maroknyi olajos mag vagy 2 evőkanál magokból készült „vajak” fogyasztása javasolt.

Hüvelyesek

Az A vércsoportúak számára a babfélékből származó fehérjék kiválóan hasznosíthatók. Kiváló forrásai az esszenciális aminosavaknak, szabályozzák a vércukorszintet, támogatják az egészséges immunrendszer- funkciókat.  A jótékony és semleges hatású babfélékből származó fehérjék a halakkal és tenger gyümölcseivel együtt elégséges fehérjeforrások az aktívszövet-tömegépítéséhez.

A babfélék közül a szójabab és a belőle készült élelmiszerek, ételek kifejezetten jótékony hatásúak az A vércsoportúak számára. A szójaprotein rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az LDL-koleszterin szintjét.

Hetente 5-7 alkalommal javasolt a hüvelyesek fogyasztása.

Felmerülhet a kérdés : Mi az amit tulajdonképpen ehetek? Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor azt mondanám zöldség, gyümölcs, halak, babfélék. Természetesen ettől kicsit szélesebb a paletta. Erről bővebben a 30 perces ingyenes konzultáció keretében többet megtudhatsz. Időpont foglaláshoz kattints IDE.

A testedzés jelentősége

Az A vércsoportúak esetében az állandó magas kortizolszint miatti, stresszes állapotok miatt  a hangsúlyosan nyugtató hatású, könnyű, oxigénigényes testedzés a javasolt. Ezek a mozgásformák a teljesség igénye nélkül a következők:

 • tai chi

 • jóga

 • harcművészetek

 • golf

 • élénk séta

 • úszás

 • tánc

 • aerobic (mérsékelt tempójú)

 • tornagyakorlatok

A rendszeres testmozgás, ami csökkenti a stresszt, elősegíti a belső harmónia megőrzését a kulcsa a szív- és érrendszer egészségnek. Az oxigénigényes testmozgás ideális mozgásforma az A vércsoportúak számára, főképp ha azt a szabadban, csendes, természetes környezetben végzik. A testedzés elősegíti a tiszta izomtömeg növelését és a testzsír csökkentését.

Hente 3-4 alkalommal minimum 45 percnyi testmozgás javasolt.

Az A vércsoportúak számára ajánlott kiegészítő protokoll a szív- és érrendszeri betegségek leküzdésében

Az itt felsorolt táplálék kiegészítők, gyógynövények kúraszerűen 4-8 héten át célszerű alkalmazni, aztán 2 hét szünet következzen. Ha vényköteles gyógyszert szedsz, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét a táplálék kiegészítők használatával kapcsolatban.

Érrendszert védő és javító protokoll

 • A Q10 koenzim javítja a szívkoszorúér működését. Ajánlott mennyiség: naponta 30-60 mg.

 • A citromlé enyhe vérhígító hatású, megakadályozza a vérrögök képződését. ajánlott mennyiség: naponta ½ citrom leve.

 • A szójaprotein fokozza a vérerek belső falának védelmét. Ajánlott mennyiség : naponta 20 g.

 • A szójalecitin segíti a zsírokat emulgeálni. Ajánlott mennyiség: naponta 1-2 evőkanálnyi.

Stressz – és vérnyomáscsökkentő protokoll

 • A kerti bazsalikomlevélkivonat csökkenti a kortizolszintet. Ajánlott mennyiség: naponta 20 x 50 mg.

 • A galagonya tonik a szív-és érrendszernek, javítja a szívkoszorúér működését. Ajánlott mennyiség: naponta 2 x 150-250 mg.

Az itt felsorolt, életmóddal kapcsolatos tippek, tanácsok az A vércsoportú szív- és érrendszeri betegséggel küzdők számára hasznos  információkat tartalmaznak, de nem egy konkrét, személyre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás.  Személyre szabott tanácsadásért vedd igénybe ingyenes konzultációmat, ahol együtt fel tudjuk mérni, hogyan tudsz még többet tenni az egészségedért.

Fontos kiemelni, hogy a vércsoport szerinti életmód és annak alkalmazása nem helyettesíti a szakszerű orvosi kezelést. Ugyanakkor az orvosi kezelés mellett kiegészítő terápiaként jelentősen hozzájárul a gyógyulási folyamathoz.

Forrás:
 • Dr. Peter J. D’Adamo: 4 vércsoport szerinti diéta szív-és vérrendszeri betegeknek
 • dadamo.com

ÉRDEKEL A FOGYÓKÚRA?

Bizony, léteznek hibák, amelyeket sokan elkövetnek.

TÖLTSD LE AZ INGYENES EBOOK-OM!

Ebből megtudod a leggyakoribb hibákat és azt is, mit tehetsz ellene.

Ajánlhatok még érdekes cikkeket?

Kövess a Facebook oldalamon is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close Menu
×
×

Cart

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás