A hatékony módszer a szív-és érrendszeri betegségek leküzdésére 0 vércsoportúak számára

Szív- és érrendszeri betegségek leküzdése - 0 vércsoport
Share on facebook

A szív- és érrendszeri betegségek és a vércsoport szerinti életmód kapcsolatáról szóló cikksorozatban most a 0 vércsoportot vizsgáljuk meg. Megtudhatod, milyen életmódbeli szokások vezetnek ennek a súlyos betegség együttesnek a kialakulásához és mit kell tenned a betegségek megelőzése, illetve kezelése céljából. A szív – és érrendszeri betegségekkel szemben kialakított vércsoport- stratégia a természetgyógyászat legjavát hasznosítja. Személyre szabott étrenddel, testedzéssel, életmód tervekkel együtt segíti a legjobb egészségi szint elérését.

Mitől alakulnak ki a szív- és érrendszeri betegségek?

Amikor a betegségek kialakulásának okait vizsgáljuk, hajlamosak vagyunk általánosítani és elfelejteni azt a tényt, hogy a betegségek      99%-ban lelki eredetűek.

Éppen ezért fontos, hogy az embert, mint testi – lelki egységet vizsgáljuk, kezeljük egy –egy betegség esetében. Ez a holisztikus szemlélet lehetővé teszi, hogy ne csak a testet, hanem a lelket is a gyógyulás útjára tereljük.

A szív- és érendszeri betegségek kialakulása nagymértékben függ a vércsoporttól.  Ha megismered e betegség együttes kialakulásának kockázati tényezőit a vércsoportod függvényében, lehetőséged nyílik azok megelőzésre, kezelésére.

Szakértők szerint közel 300 rizikófaktor játszik szerepet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában, melyek vércsoporttól függetlenül veszélyt jelenthetnek. Ilyen például a feloldatlan stressz, a magas vérnyomás és koleszterinszint, az élet- és munkakörülmények. Emellett meg kell említeni a betegség kialakulásnak lelki hátterét is.

Ebben az esetben, olyan tudatos vagy tudat alatti gondolatok, érzelmek állhatnak a háttérben, mint

 • az élet nagyon nehéz és stresszes

 • a nap minden percében harcolnom kell

 • csak a túlélésre rendezkedtem be

 • önszeretet hiánya

 • megfelelési kényszer, ami belső feszültséghez vezet.

0 vércsoportúak a szív – és érrendszeri betegségekhez vezető úton

A 0 vércsoportúak estében a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának okai között szinte mindig felfedezhető a szénhidrát- intolerancia. A  0 vércsoportúak genetikailag, a korábbi gyűjtögető-vadászó életmód kapcsán, a sovány állati fehér jó emésztésére és feldolgozására vannak programozva. A magas szénhidrát tartalmú gabona és babfélék olyan lektineket tartalmaznak, melyek lassítják az anyagcserét  és szív- és érrendszeri betegségekhez vezető súlygyarapodást eredményeznek.

A 0 vércsoportúak keringési rendszerének az egészsége az aktívszövet- tömeget és az alacsony testzsírszint fenntartásától függ. A sok gabona- és babfélében lévő lektinek inzulint utánzó hatása van, melynek hatására a zsírsejtek abbahagyják a zsírégetést és elkezdik  tárolni az extra kalóriát zsír formájában. Enne hatására a szervezet elkezd raktározni minden cukorból származó extra szénhidrátot és zsírrá alakítja. Ez a folyamat lassítja a pajzsmirigy hormon termelődését, mely szintén hozzájárul a testsúly növekedéséhez és a szívbetegségek kialakulásához.

Összeségében elmondható, hogy a szénhidrát- intolerancia inzulin rezisztenciát, elhízást és magas triglicerid szintet okoz. Ez a tünetegyüttes , mely metabolikus szindróma néven ismert, egyenesen vezet a szív- és érrendszeri betegségekhez.

A 0 vércsoportúaknak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása elleni küzdelemben és a  már kialakult betegségek kezelésében igen jók esélyei. E tulajdonságuk szintén genetikai sajátosságukból ered:

 1. az egyes véralvadási tényezők alacsony szintje miatt hígabb a vérük, így a szívkoszorúér betegségek, vérrögök kialakulásának esélye alacsonyabb

 2. a 0 vércsoportúak szervezetében természettől fogva magas a zsírbontó (alkalin-foszfatáz) enzim szintje, melynek elsődleges feladata a táplálékkal bevitt koleszterin és zsírok lebontása. Ez a szint fehérjedús étrend hatására növekszik és hatékonyan támogatja a zsíranyagcserefolyamatok zavartalan működését és az emésztést.

Egy hatékony módszer a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére és kezelésére

Nem lehet eleget hangsúlyozni a táplálkozás jelentőségét. Az egészségmegőrzés, a betegségek kezelése tekintetében is óriási jelentősége van a helyes, a szervezet számára megfelelő tápanyagokban gazdag táplálkozásnak. A vércsoport szerinti életmód olyan megoldást nyújt, mely lehetővé teszi a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzését, illetve hatékony támogatja a már kialakult betegség kezelését.  Az alábbiakban néhány általános, a 0 vércsoportúak étkezésére vonatkozó alapszabályt gyűjtöttem össze, a teljesség igénye nélkül, melyek segítségével elkerülhető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása, és a már kialakult betegségek, orvosi utasítások betartása mellett, is kezelhetők.

Húsok, halak

A 0 vércsoportúak számára a magas fehérje tartalmú étrend a  központi eleme a szív egészségéhez vezető stratégiának. A fehérjeszegény étrend súlyosan megzavarhatja a zsíranyagcsere folyamatokat és számos olyan problémához vezethet, mint elhízás, cukorbetegség, inzulin- rezisztencia, melyek a szív- és érrendszer betegségeihez vezetnek.

A sovány marhahús jelentős forrása a karnitin nevű aminosavnak, amelynek fontos szerepe van a szívizom megfelelő működésében. A halak másodlagos fehérje forrást jelelnetek a 0 vércsoportúak étrendjében. Kiemelt szerepe van az óriás laposhalnak magas esszenciális szelén tartalma miatt. A szelénről azt érdemes tudni, hogy kiemelkedő szerepet játszik az érgyulladás csökkentésében.

A 0 vércsoportúaknak egészségük védelmében legalább hetente 5-7 alkalommal sovány fehérjében gazdag ételek fogyasztása javasolt. Az üzemileg feldolgozott húsfélék és a disznóhús fogyasztása kerülendő.

Tejtermékek, tojás és gabonafélék

A 0 vércsoportúak számára tulajdonképpen nincs jótékony hatású tejtermék vagy gabonaféle. A tejtermékek közül kis mennyiségben mozzarella, feta, kecske- és juh sajtok fogyasztása megengedett. A gabonafélék közül az Ezekiel és az Esszénus (csíráztatott magvakból készült kenyér) kenyér, tönkölybúzából készült tésztafélék, péksütemények, quinoa, köles ritkán, kis , mennyiségben szintén fogyaszthatók.

Összességében elmondható a megengedett gabonafélék, tejtermékek és a tojás hetente maximum 3 alkalommal fogyaszthatók.

Zöldségek, gyümölcsök

A zöldségek és gyümölcsök a 0 vércsoportúak étrendjében a Jolly Joker-t jelentik. A nap folyamán bármikor fogyaszthatók, magas az  antioxidáns és rosttartalmuk, ezzel is biztosítva a szív- és érrendszer egészségének fenntartását. A zöld leveles zöldségek és az algafélék szabályozzák a pajzsmirigy funkciókat, magas kálium tartalmuk által pedig csökkentik az ödéma kialakulásának kockázatát.

A 0 vércsoportúak számára javasolt a nagy mennyiségű gyümölcsfogyasztás, mivel segít fenntartani az egészséges anyagcserefolyamatokat és az ideális testsúlyt. Az inzulin hatásának tompítására javasolt fekete áfonyát és meggyet, a gyulladás kialakulásának megelőzése vagy csökkentése céljából ananászt fogyasztaniuk.

Naponta 2-3 adag zöldséget és gyümölcsöt célszerű fogyasztani a jótékony és semleges hatásúak közül választva.

Olajos magvak

Az olajos magvak szintén fontos fehérjeforrások a 0 vércsoportúak számára, de a belőlük származó fehérjék nem építik az aktívszövet-tömeget (kalóriaégető sejteket) olyan hatékonyan, mint a zsírmentes marhahús, szárnyasok vagy a halak. Éppen ezért a vegetáriánus vagy vegán életmódot folytató 0 vércsoportúak, akik szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek mindenképpen javasolt egészségük érdekében, a sovány fehérjék beiktatása az étrendjükbe.

A diófélék kifejezetten ajánlottak koleszterin- és trigliceridszint csökkentő, inzulinszabályozó hatásuk miatt. A lenmag kiváló rostforrás, csökkenti a magas vérnyomást, a szívroham veszélyét, védi az ereket.

Hetente 2-5 alkalommal 1-1 maroknyi olajos mag vagy 2 evőkanál magokból készült „vajak” fogyasztása javasolt.

Felmerülhet benned a kérdés : Mi az amit tulajdonképpen ehetek? Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor azt mondanám zöldség, gyümölcs, hús. Természetesen ettől kicsit szélesebb a paletta. Erről bővebben a 30 perces ingyenes konzultáció keretében többet megtudhatsz. Időpont foglaláshoz kattints IDE.

A testedzés jelentősége

A 0 vércsoportúak esetében az élénk, rendszeres testmozgás, ami aktívszövet- tömeget épít, megmozgatja az izomrendszert és a mozgásszerveket a kulcsa a szív- és érrendszer egészségnek. Ez a vércsoport a többi vércsoporthoz képest nagyobb mértékben igényli a rendszeres, intenzív, fizikai megterhelést az egészségük és érzelmi egyensúlyuk fenntartásához.

Az ajánlott edzésformák

 • kerékpározás

 • súlyzósedzés

 • crossfit

 • kontaktsportok

 • futás

 • úszás

 • tornagyakorlatok

Hente 3-4 alkalommal minimum 45 percnyi testmozgás javasolt.

A 0 vércsoportúak számára ajánlott kiegészítő protokoll a szív- és érrendszeri betegségek leküzdésében

Az itt felsorolt táplálék kiegészítők, gyógynövények kúraszerűen 4-8 héten át célszerű alkalmazni, aztán 2 hét szünet következzen. Ha vényköteles gyógyszert szedsz, mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét a táplálék kiegészítők használatával kapcsolatban.

Érrendszert védő és javító protokoll

 • A kurkumának a koleszterin  és az érelmeszesedés kialakulásának csökkentésében van szerepe. Ajánlott mennyiség: naponta 2 x 300-350 mg.

 • Az L- karnitin fokozza a sejtekben az energiatermelést, csökkenti a vérnyomást. Ajánlott mennyiség: naponta 2 x 500 mg.

Stressz – és vérnyomáscsökkentő protokoll

 • A varjúháj  megelőzi a stressz által kiváltott katekolamin termelődését a szívben. Ajánlott mennyiség: naponta 3 x 250mg.

 • A réz  a magas vérnyomás megelőzésében játszik szerepet. Ajánlott mennyiség: minden második napon 2 mg 15-25 mg cinkkel együtt fogyasztva.

 • A masszázsok és a különböző stresszoldó technikák szintén fontos részét képezik a 0 vércsoportúak szív-és érrendszeri betegségekkel szemben kialakított stratégiában.  Ezek a technikák mind hozzájárulnak a napi stressz feloldásához,  és a jobb közérzet kilalakításához. Egészséged megőrzése érdekében hetente egy  alkalommal javasolt ezeknek a technikáknak az alkalmazása.

 

Az itt felsorolt, életmóddal kapcsolatos tippek, tanácsok a 0 vércsoportú szív- és érrendszeri betegséggel küzdők számára hasznos  információkat tartalmaznak, de nem egy konkrét, személyre szabott táplálkozási és életmód tanácsadás.  Személyre szabott tanácsadásért vedd igénybe ingyenes konzultációmat, ahol együtt fel tudjuk mérni, hogyan tudsz még többet tenni az egészségedért.

Fontos kiemelni, hogy a vércsoport szerinti életmód és annak alkalmazása nem helyettesíti a szakszerű orvosi kezelést. Ugyanakkor az orvosi kezelés mellett kiegészítő terápiaként jelentősen hozzájárul a gyógyulási folyamathoz.

Forrás: Dr. Peter J. D’Adamo: 4 vércsoport szerinti diéta szív-és vérrendszeri betegeknek

ÉRDEKEL A FOGYÓKÚRA?

Bizony, léteznek hibák, amelyeket sokan elkövetnek.

TÖLTSD LE AZ INGYENES EBOOK-OM!

Ebből megtudod a leggyakoribb hibákat és azt is, mit tehetsz ellene.

Ajánlhatok még érdekes cikkeket?

Kövess a Facebook oldalamon is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close Menu
×
×

Cart

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás